Last van Tonsilstones of Amandelstenen?

Informatie platform over Tonsilstenen , Tonsilstones en Amandelstenen

Witte en stinkende brokken uit je keel? – Amandelstenen

witte stinkende brokken uit keel

stinkende brokken keelAls je ineens witte brokken in je keel opmerkt is dat even schrikken. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit tonsillolieten, ook wel amandelsteentjes genoemd. Ze ontstaan in de holen van je amandelen en kunnen je flink nerveus maken. Je krijgt er namelijk een slechte ademgeur van en je hebt voortdurend het idee dat je iets weg moet slikken. Dat lukt vaak niet, omdat deze stukjes verstrikt zijn geraakt in amandelweefsel. Heel sporadisch schiet er een steentje uit de amandel in je mond. Mensen die veel last hebben van amandelsteentjes kunnen ze soms zien zitten.

 

Ontstaan witte brokken keel

De oorzaak van stinkende brokken uit de keel is niet altijd direct te vinden, maar slijm en bacteriën en het hebben van kraterige amandelen verhoogt het bestaan van witte brokken in de keel. Wanneer etensresten, slijm en bacteriën samenkomen in een amandelpocket verandert dit op den duur in witte brokken. Eenieder die deze stukjes weleens heeft bekeken, zal toegeven dat ze zeer penetrant kunnen ruiken.

 

Waarom stinken amandelstenen?

Witte brokken in je keel ruiken naar een combinatie van ontbindend vlees en rotte eieren. Veel mensen die ze voor het eerst tegengekomen zijn verbaasd over de enorme geur die vrijkomt uit een relatief kleine korrel. Deze odeur ontstaat doordat bacteriën de proteïnen en eiwitten uit het mondafval omzetten in vluchtige zwavelverbindingen (gassen).

 

Anäerobe bacterie

De anäerobe bacterie voelt zich het best in een proteïne rijke, donkere, zuurstofloze omgeving, hetgeen vooral ontstaat in een mond waarbij weinig wordt gedaan aan hygiëne of waar veel slijmvorming plaatsvindt. Ook een droge mond dat is veroorzaakt door medicijnen, mondademhaling of alcohol is een perfect leefgebied voor deze micro-organismen. Ze ontleden de eiwitten uit afval en voedselresten en zetten dit om in stinkende gassen. Dit verklaart ook waarom mensen al gauw uit de mond ruiken nadat ze vis, eieren of kaas gegeten hebben.

 

Oplossingen

Microbioloog DR Katz heeft ontdekt dat de natuurlijke krachtige formule Oxyd8, de enige doeltreffende oplossing is tegen de anäerobe bacteriën. Oxyd8 bestaat voornamelijk uit zuurstofmoleculen. Deze natuurlijke ingrediënten stimuleren de speekselvloed, remmen de vorming van witte brokken in de keel, neutraliseren slechte ademlucht en versterken het tandvlees. Omdat bacteriën niet houden van zuurstof en niet van speeksel, zullen ze snel ophouden met voortbestaan. Probeer naast het gebruik van Oxyd8 te minderen met het consumeren van eiwitten en suikers en je zult versteld staan van het effect.

 

Vieze tong

Ook plak dat zich heeft gehecht aan het achterste deel van je tong, kan in je amandelen terecht komen. Plaque op de tong is één van de meest voorkomende oorzaken van slechte adem. Deze bacteriën kun je het beste afschrapen met Orabrush en enzymatische foam. Orabrush is een zeer effectieve tongschraper. Deze tongplakafkrabber krabt niet alleen de oppervlakte van je tong schoon, maar bereikt ook de ruimtes tussen je tongpapillen. De meeste doorsnee tongschrapers bereiken deze plekken niet en zijn daarom minder efficiënt.

 

Category: Uncategorized