Last van Tonsilstones of Amandelstenen?

Informatie platform over Tonsilstenen , Tonsilstones en Amandelstenen

Amandelstenen

amandelstenenWat zijn amandelstenen? Gele bolletjes in keel

Amandelsteentjes zijn stinkende witte bolletjes die soms uit je keelamandelen ploppen. Als je kampt met vieze stinkende bolletjes uit je keelamandelen en je wil hier iets tegen doen bekijk dan deze webpagina eens !

 

Nu zul je eerst wat informatie moeten weten over het ontstaan van deze gele korrels. Door een combinatie van verschillende factoren kun je last krijgen tonsilstones. Juist doordat de oorzaak ligt bij verschillende gebieden in de mond, is het nog niet zo makkelijk om dit probleem te verhelpen. Tenzij je ervoor kiest om je amandelen chirurgisch te laten verwijderen, maar dit kan een uiterst pijnlijke ingreep zijn. Hieronder leggen we de oorzaken uit waarom de één last heeft van amandelsteentjes en de ander niet.

 

Crypten

Sommige amandelen krimpen, naarmate de jaren verstrijken. De gladde structuur zoals het vroeger was, verandert in een verschrompeld bolletje amandel. Hierdoor zijn er groeven ontstaan die helaas fungeren als een soort vangnet van alle materialen in de mond dat voorbijkomt. Met name tongplaque, neusslijm en voedselresten blijven hierin steken. Het zijn anäerobe bacteriën die zich hieraan vastklampen, van het afval een stinkend steentje vormen en een stinkende geur produceren. Het is daarom van belang ervoor te zorgen dat dit afval niet langs de vangnetten kan komen, en van belang om de anäerobe bacterie te vermorzelen. Hiervoor is een goede speekselvloed van belang, maar mechanische reiniging is nodig.

 

Speeksel – Droge mond

Een goede speekselvloed is het allerbelangrijkste voor het welbevinden in de mond. Omdat anäerobe bacteriën worden gedood door speeksel, is het belangrijk om een droge mond te voorkomen. Vooral op de momenten waarop de mond droog is, worden amandelsteentjes gevormd. Drink dus niet teveel alcohol en koffie want hiervan droogt je mond uit. Ook mondwaters met alcohol zijn funest. Naast een droge omgeving smult de bacterie ook van zuivel en suikers. Spoel suikers en zuivel dus na de maaltijd goed weg, het liefst met oxygene spoeling. (Oxyd8)

 

Zuurstof moleculen

Anäerobe bacteriën verschuilen zich vooral op droge gebieden, waar geen zuurstof is en geen speekselvloed. Dit zijn de plekken tussen de tongpapillen, neusholte, kiezen en keelholten. Door te spoelen en te reinigen met natuurlijke producten die zuurstofmoleculen bevatten doodt je deze bacterie.

 

Middelen

Als eerste is het schrapen van je tong een belangrijk wapen tegen amandelstenen. Met name Orabrush is een middel waarvan je tong goed schoon wordt. De producten van Oxyd8 bevatten zuurstof, waardoor de speekseltoevoer een flinke boost krijgt en alle anäerobe bacteriën uitschakelt.

 

Overige producten

Omdat het grootste onderdeel van gele bolletjes in keel bestaat uit tongbacteriën is het slim om deze zo snel mogelijk weg te schrapen met een Orabrush en enzymatische foam. Druppel daarna met Oxyd8 tong drops en de bacteriën komen voorlopig niet meer terug. Voorkom ook dat de bacteriën in neusslijm zich ontwikkelen door je neus goed te snuiten en daarna in ieder neusgat California Sinus drops te druppelen. Met wat oxygene mondspray en tandpasta krijgen bacteriën totaal geen kans meer zich te ontwikkelen. Met een Monosyringe spuitje kun je de meest zichtbare stukjes zacht wegsprayen met een beetje warm water.